Nieuws

Oktober 2020

Blog Bert Pennock: Motorolie, dieselolie of beiden?

Februari 2020

Diagnose specialist REDHEAD Duitsland

Diagose specialist Redhead uit Duitsland gaat systematisch te werk bij het stellen van de juist diagnose met motorproblemen.  Naast o.a uitlezen van foutcodes doet men ook een olie analyse met iDia (MOTORchekcUP).  Zo kijkt men in de motor om te zien wat zich daar afspeelt. MOTORcheckUP test op Vervuiling, Olie conditie, Water en Brandstof in de olie. De uitslag ontvangt men in een rapport.
Redhead

Juni 2018

Sneller en vaker reparatiekosten aan occasion!
Volgens de garantie verzekeraar Cargarantie leiden complexere technische systemen tot kosten toename. De motor is de grootste kostenpost met 24% gevolgd door het brandstofsysteem (incl. turbo) met 17,7%.

Vooral occasions met een lagere kilometerstand. Tot 15.000 kilometer steeg het aantal reparatie gevallen met 1,5%.

Bron: automotive-werkplaats.

Geen eigenaar wil problemen met zijn auto of opeens geconfronteerd worden met grote onkosten die wellicht voorkomen hadden kunnen worden.  De langere onderhoudsintervallen, rijstijl, gebruik kan mogelijk leiden tot problemen.  Met een MOTORcheckUP test die iedereen kan uitvoeren kan men zien wat er in de motor afspeelt. Een druppel olie is voldoende!

Je controleert met een druppel olie op 4 elementen:

– Olievervuiling
– Olie conditie
– Condens of koelwater in de olie
– Brandstof in de olie

Door het testresultaat te vergelijken met de referenties kan je snel zien of alles in orde is. Indien er een mogelijk mankement is worden diverse oorzaken aangeven en krijgt men een aanbeveling. Snel, Eenvoudig en Betrouwbaar.

Gebruik MOTORcheckUP regelmatig, signaleer tijdig en verhelp problemen. Zo worden grote kosten bespaard. Voorkomen is beter dan genezen en kan je veilig de weg op.

Mei 2017

Recent kwamen wij in contact met All Star Trade, een onderneming die ruim 25 jaar aktief is met het leveren van TSL smeermiddelen. TSL is een hoogwaardig smeermiddel waarmee fantastische resultaten worden gehaald.

Wat isTSL?
TSL is een pure vloeistof zonder vaste stoffen zoals P.T.F.E. (Teflon), MoS2 (Molybdeen) en grafiet, welke kunnen aankoeken, verstoppen en/of uitzakken. Wat motorproblemen kan veroorzaken. TSL wordt volledig opgenomen door de olie en via de oliestroom naar de te smeren oppervlakken vervoerd, waar TSL onder belasting een verbinding aangaat met het metaal. Deze verbinding is praktisch onverbreekbaar. Het gesmeerde oppervlak wordt hierdoor glad en stabiel waardoor de wrijving sterk vermindert. Het resultaat een optimale smering en minder slijtage.

Om zelf de werking te ervaren en om te volgen wat zich in de motor afspeelt heeft All Star Trade besloten heeft MOTORcheckUP op te nemen als product.

All Star Trade levert verschillende TSL producten: olieadditieven, vetten, multispray en oliepennen. Meer weten over TSL smeermiddelen en mogelijkheden voor u als autobedrijf https://www.tsl-allstar.nl/.

Mei 2017
Autotechnicus Mark de Munnik

Mark de MunnikMark de Munnik

Februari 2017
Komt een motor bij de dokter!

In de februari 2017 uitgave van het After Sales magazine dat speciaal over olie ging ook een artikel over MOTORcheckUP. Zeker de moeite waard om het even te lezen en je voordeel er mee te doen.
Lees hier het artikel; After sales Magazine 022017

Oktober 2016
In het Spiderama magazine van september 2016 stond een leuk artikel met de kop;

“De juiste olio voor je Alfa Romeo”
Niet alleen een goede kop maar ook een artikel met inhoud. Er wordt goed uitgelegd het belang van motorolie. Maar ook waarom moderne potente motoren het zwaarder hebben dan de voorgangers. Tevens wordt ook ingegaan dat niet alleen kilometers van belang zijn. Ook het gebruik en inzet van het voertuig zijn van belang. Bijvoorbeeld zwaar gebruik, korte ritjes, stoffige omgeving of rijstijl. Dan moet je eerder verversen.
Naast een verversing in kilometers geven veel autofabrikanten ook een tijdslimiet op.
Dus naast kilometers, tijdslimiet, is dus ook gebruik van belang waardoor eerder olie verversen raadzaam.
Het artikel geeft verder aan dat je met een MOTORcheckUP test de staat van je olie kan controleren. Het is een simpele doe-het-zelftest die je laat zien hoe de conditie van de olie is en of verversen noodzakelijk is.
Lees hier het artikel: Olie artikel102016

September 2016
Autovisie: Motorolie- olieconditie controleren= MOTORcheckUP

In de Autovisie van 8 september 2016 een artikel over motorolie. Autofabrikanten adviseren merken en type olie. Waarom? Door downsizing, turbo’s, langere service
intervallen, katalysatoren, roetfilters en veranderende brandstoffen stellen oliefabrikanten voor enorme uitdagingen. De olie moet bijvoorbeeld 30.000 KM of 2 jaar meegaan. Motorolie doet meer dan alleen maar smeren. Naast smeren ook koelen en vuil afvoeren. Overigens gelden bij alle automerken afwijkende regels bij zwaar gebruik zoals bijv. het rijden van korte ritjes of in stoffige omgevingen. Dan moet er eerder ververst worden. De olie vervuilt sneller en kans op water in de olie. Dus zaak om de olie goed in de gaten te houden. Zo kan je met MOTORcheckUP zelf eenvoudig de olie conditie controleren. Lees hier het hele artikel; Autovisie motorolie

Januari 2016
Hoe leidt motorvervuiling tot turboproblemen? 
Deze vraag stelde AMT onder andere aan MOTORcheckUP voor de januari 2016 uitgave.
Vervuilde motorolie staat in de top 3 van oorzaken van turboproblemen. De oorzaken zijn zeer verschillend bijvoorbeeld; lange onderhoudsintervallen, olieverdunning, verstopte carterventilatie, olieverdunning, lekkende brandplaatsjes, maar ook rijstijl. Met MOTORcheckUP constateer je eenvoudig of er vervuiling aanwezig is. Advies controleer ook tussen de service intervallen. Zo signaleer in een vroeg stadium mogelijk defecten en storingen. Eenvoudig, snel, betrouwbaar en zonder gereedschap. MOTORcheckUP DYI.
Lees hier meer; AMT motorvervuiling25012016

Mei 2015
In de ANWB Kampioen van mei een artikel over “Waarom het niet goed is met de auto veel IMG_1518korte ritjes te rijden?” Waterdamp en benzine komen bij de olie wat ten koste gaat van de smering.  Daarnaast kunnen dieselmotoren door een te lage temperatuur problemen krijgen met het roetfilter. Dat kan vol raken.  Dit is nu juist de reden waarom men tijdig onderhoud moet uitvoeren. Controleer ook zelf tussen de servicebeurten met MOTORcheckUP de olie en voorkom motorproblemen. Voorkomen is beter dan genezen!
Lees het artikel ANWB Kampioen

April 2015
Vanaf heden is MOTORcheckUP ook te verkrijgen online bij de webwinkel van de ANWB. Naamlooswebwinkel.anwb.nl.  Uw auto wil u wat vertellen. Ervaar zelf hoe eenvoudig, snel en zonder gereedschap de test is uit te voeren. Bent u ANWB lid? Maak dan ook gebruik van uw leden voordeel.

Augustus 2014
De augustus editie van AMT stond in het teken van brandstofadditieven. MOTORcheckUP was gevraagd advies te geven op een aantal vragen. Lees hier meer; http://www.amt.nl/Werkplaats-Onderhoud/Service-Onderhoud/2014/8/MotorCheckUp-bepaalt-oliekwaliteit-1584239W/ 

Juli 2014
KENT Europe levert brandstofadditieven en motorreinigers. Met MOTORcheckUP hebben ze testen gedaan om de werking en van de KENT producten aan te tonen. Lees hier meer; persbericht samenwerking KENT MOTORCHECKUP (2)

Juni 2014
ANWB New Venture
MOTORcheckUP genomineerd voor de ”ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs”
Woensdag 28 mei jl; werden wij geinformeerd dat wij bij de 10 beste inzendingen behoren. Een mooie prestatie voor het team. Lees hier meer; Persbericht MOTORcheckUP- ANWB Duurzame Mobiliteitsprijs

Aftersales Magazine
In de mei editie van het Aftersales Magazine werd een groot artikel gewijd aan het onderwerp “Gereviseerde turbo’s” en dat het een prima alternatief is.  C&E zet helder uiteen waarom. Door downsizing naar kleinere motoren leidt dit bij veel motoren naar motorvervuiling en vergroot de kans op turboschade. Vandaar dat men MOTORcheckUP adviseert. Lees hier meer; After Sales Magazine C&E

Maart 2014
Nieuwsbrief C&E Turbochargers

C&E turbo Bovag

Referentie
Sinds enige tijd maakt Opel dealer na volle tevredenheid gebruik van de MOTORcheckUP producten. Lees hier de ervaring: Referentie Opel Vriens

Vriens

Februari 2014: Auto Motor Techniek artikel
Klik op he plaatje voor het volledige artikel.

AMT

18 februari 2014 kondigen C&E Turbochargers en MOTORcheckUP de samenwerking aan. Ter ondersteuning lanceren beiden de website www.motorvervuiling.nl
Lees hier het persbericht;

perbericht "samenwerking"